Visites:

dilluns, 23 de gener del 2017




LA PETJADA DEL CONSUMISME


Cada any és llencen mes de  200.000 tones d' alimentació, més o menys es calcula que 100 kg. per persona. 

Això passa perquè tenim molts recursos com per exemple Internet i que comprem per comprar, llavors o tirem perquè en tenim massa. Nosaltres ens impulsem a gastar  per això no valorem els aliments.També els productors fan que els productes durin menys i llavors es quan n' hem de comprar més.Entre el 2005 i 2007 va baixar el consumisme en tot però al 2009 va tornar a pujar un altre cop.Als productes els hi hem de donar més oportunitats com per exemple llogar o comprar productes de segona mà. 

Tot això ho hem de millorar perquè sinó ho fem necessitarem un altre planeta i no el tenim però si ho fem tot anirà millor.

ABDOLLOUS
LA PETJADA DEL CONSUMISME

Es pot evitar llençar aliments?

Els estudis informen de que llencem molts aliments al nostre dia a dia i tenim que vigilar de no tirar tant menjar perquè tot val diners, a l’any perdem 112€ llençant aliments, si continuem així necessitarem dos planetes, però no els tenim 2 planetes.
Contaminem molt. Per que al llençar aliments i embrutant-ho tot contaminem sense donar-nos conte.

Es pot evitar no comprar tantes coses que no necessitem?

Si, si que es pot però per culpa del Black Friday, les botigues on-line com (Builebard, Amazon, Ebay.....) “no ens deixen” per que com que ho tenim tant fàcil per comprar, no ens preocupa el mal que fem al món.

Existeix l’obsolescència programada?

Quan comprem un electrodomèstic o un mòbil ens agradaria que ens dures molts anys, però ja sabem que no durarà tant com voldríem.  Abans els electrodomèstics duraven més però ara fan que durin tant perquè compris un altre cop aquell aparell, això s’anomena obsolescència programada.

La directora de Creafuture, Charlotte, no creu en l’obsolescència programada, sinó en que els aparells.... estan fets amb materials de poca resistència i la fabricació de molts d’aquests aparells en fa difícil la reparació al no poder-ne separar les peces.
Si continuem consumint aquest ritme i fent la quantitat de residus que generem el planeta s’aturarà. Una alternativa seria: reciclar, reparar-los quan s’espatllen......
Algunes empreses van intentar apuntar-se al canvi com la multinacional Ricoh que no ven les impressores sinó que les lloga.

L’indicador que més ha variat en els últims anys ha sigut el volum de residus domèstics.

La taxa de reciclatge fa anys que està estancada per sota del 40% del total de residus.

ELS SWAGG

divendres, 20 de gener del 2017

LA PETJADA DEL CONSUMISME

La petjada del consumisme tracta de que la gent compra més del que necessita i després el que no utilitza ho llença.
Molta gent i jo creiem que sino comprem tant no és llença tant. També molta gent pensa que com més compri més feliç será. Avui  en dia els fabricants fan els productes  amb materials més dolents per a que no durin tant.
226.000tones són aproximadament les que es llençen cada any,  112 euros són els que és llençen aproximadament per persona cada any.
Si la gent li dones més valor als aliments segurament no s'en llençaria tants per persona. Fins aquí de que tracta la petjada del consumisme.



                                                                                                   LOS DAJIS

dijous, 19 de gener del 2017

EL CONSUMISME

El consumisme és l’impuls que tenim a comprar i a gastar. Es produeix perquè tots ho volem tot i coses que no necessitem.

Cada vegada el consumisme augmenta més, en alguns anys haurien calgut 1,64 planetes més.
Normalment gasta més la gent jove, perquè la gent gran sap valorar més les coses i sap el que costava abans, però els joves no ho valorem perquè ho tenim tot.
També, gastem més, perquè per Internet es pot comprar de tot (24 hores al dia i els 365 dies de l’any).
En molts llocs fan els objectes (mòbils, neveres, rellotges...) més senzills per a que no durin tant i n’hi compris un altre i gastis més.
Cada vegada inventen més coses com mòbils, electrodomèstics... més nous i que fan més coses per a que t’ho compris i el canviïs pel que tenies abans (que no feia tantes coses).

La gent hauria de ser conscient i no consumir tant.

ELS LOKIS