Visites:

dilluns, 23 de gener del 2017

LA PETJADA DEL CONSUMISME

Es pot evitar llençar aliments?

Els estudis informen de que llencem molts aliments al nostre dia a dia i tenim que vigilar de no tirar tant menjar perquè tot val diners, a l’any perdem 112€ llençant aliments, si continuem així necessitarem dos planetes, però no els tenim 2 planetes.
Contaminem molt. Per que al llençar aliments i embrutant-ho tot contaminem sense donar-nos conte.

Es pot evitar no comprar tantes coses que no necessitem?

Si, si que es pot però per culpa del Black Friday, les botigues on-line com (Builebard, Amazon, Ebay.....) “no ens deixen” per que com que ho tenim tant fàcil per comprar, no ens preocupa el mal que fem al món.

Existeix l’obsolescència programada?

Quan comprem un electrodomèstic o un mòbil ens agradaria que ens dures molts anys, però ja sabem que no durarà tant com voldríem.  Abans els electrodomèstics duraven més però ara fan que durin tant perquè compris un altre cop aquell aparell, això s’anomena obsolescència programada.

La directora de Creafuture, Charlotte, no creu en l’obsolescència programada, sinó en que els aparells.... estan fets amb materials de poca resistència i la fabricació de molts d’aquests aparells en fa difícil la reparació al no poder-ne separar les peces.
Si continuem consumint aquest ritme i fent la quantitat de residus que generem el planeta s’aturarà. Una alternativa seria: reciclar, reparar-los quan s’espatllen......
Algunes empreses van intentar apuntar-se al canvi com la multinacional Ricoh que no ven les impressores sinó que les lloga.

L’indicador que més ha variat en els últims anys ha sigut el volum de residus domèstics.

La taxa de reciclatge fa anys que està estancada per sota del 40% del total de residus.

ELS SWAGG

2 comentaris:

  1. Carmen NavarlazBuñales3 de febrer del 2017, a les 18:24

    MOLT BE COMPAÑS,US FELICITO!!

    ResponElimina
  2. Nathallie Navarlaz Navarlaz1 de juny del 2017, a les 11:03

    molt bé m´ha agadat mot us felicito :););)

    ResponElimina